Finntroll till Sverige

SKRIKHULT PRODUCTION PRESENTERAR

finntroll - 356

Det finns folkmusik och det finns hårdrock, eller metal om man så vill. Sedan finns det band som tar av dessa båda stilar och gör till sin egen. Finska Finntroll är ett sådant band.
Bandet är ofta krediterade med att ha skapat just folkmetal . Hur det nu än ligger till med detta faktum så tillhör de helt klart det absoluta toppskiktet inom genren.
Finntroll bildades i Helsinfors 1997 och två år senare landade debutalbumet ”Midnattens Widunder” på skivdiskarna. Bandet turnerade hårt redan från begynnelsen och hittade snabbt sin publik, först i hemlandet, sedan över större delen av världen.
Efter att medlemmar kommit och gått, har bandet nu sedan 2006 haft samma sättning och har hunnit med att släppa sex studioalster, varav det senaste ”Blodsvept” kom tidigare i år. Senast Finntroll gästade Sverige, hösten 2012, ägde det rum på en Finlandsbåt, under Sweden Rocks flagg. Passande forum kanske, men bandet har inte stått på en svensk scen sedan 2010 års upplaga av Metaltown. Ett besök på egen hand har stått högt på bandets agenda och nu kommer det alltså att bli av.
Till våren besöker de Sverige för fyra gig. Finntroll är ett visuellt band som bör och ska, upplevas live.

I samarbete med Access Rock

https://www.facebook.com/#!/officialfinntroll?fref=ts

Datum:

19/2 Stockholm Klubben
20/2 Malmö KB
21/2 Göteborg Trädgårn
22/2 Huskvarna Folkets Park