Last In Line

Skrikhult Production i samarbete med JamAs Production, Sensus och Skandiateatern presenterar

LAST IN LINE

Skrikhult Production startar under våren, i samarbete med Scandiateatern och Sensus, rockklubben Last in Line, som kommer leverera hårdrock till publiken i Norrköping varje lönelördag under våren. Satsningen är den första i sitt slag då den förutom att bara erbjuda klubb o konserter även kommer samarbeta med Sveriges ledande rockfestivaler. Varje klubbkväll kommer ha festival pre-partyn med olika aktiviteter.

Under varje klubbdatum så får även ett lokalt band chansen att uppträda. Detta band väljs ut av studieförbundet Sensus

-Slår detta väl ut blir det givetvis en fortsättning till hösten, detta är bara början, säger Olof Wikström på Skrikhult Production.

Vårens schema:
25/2 Jorn
Support TBA

Jorn, denne rock’n rollens legosoldat, har sjungit med de flesta. Han har också hunnit med att sälja över 2 miljoner album under karriären. Mest känd för den breda publiken är han kanske som sångare i Masterplan. Nu är det dock solokarriären som gäller och det har hunnit bli tolv släpp, live, cover och samlings plattor inkluderat. Det senaste alstret ”Live in Black – Sweden Rock 2010”, släpptes sent 2011.
http://www.jornlande.com/

Pre-Party: Skogsröjet
Fjärde storstadsregionens skönaste rockfestival, i år med band som Alice Cooper, Doro, Anvil, L.A. Guns, Kingdom Come och många fler. Den 10-11 Augusti går Skogsröjet av stapel för sjunde året i rad. Vi satsar inte på att bli störst, men vi vill vara den trevligaste och mysigaste festivalen, något som formas av vår ideella anda som genomsyrar hela festivalen. Skogsröjet drivs helt ideellt av Rejmyre musikförening som även driver Rejmyre Folkets Hus och den egna lokalen Pottkammaren där både replokaler och fritidsgård finns till förfogande. Kom och upplev en fantastisk festival med oss i sommar.
www.skogsrojet.se

24/3 Dynazty
Support TBA

Stockholmsbandet Dynazty bildades på sista delen av 2007 och har på sina knappt 5 år som existerande band hunnit med en hel del. Två album, debuten ”Bring the Thunder” och förra årets uppföljare ”Knock You Down”. 2011 uppträdde de i pausen under finalen på Melodifestivalen och i år medverkar Dynazty på riktigt när de tävlar i den fjärde deltävlingen som går av stapeln i Malmö den 25 februari.
www.dynazty.com
http://www.youtube.com/watch?v=4E-aDMKjIpM

Pre-party: Sweden Rock
Sveriges och Skandinaviens största rockfestival och en av de viktigaste festivalerna i Europa när det gäller klassisk hårdrock och heavy metal. Festivalen startade 1992 och hade förra året 33000 besökare från 55 olika länder.
Festivalen ligger på ett naturskönt område ute vid havet i Sölvesborgs kommun i Blekinge och är sedan länge känd för sin underbara atmosfär och goda stämning bland besökarna.

Årets festival går av stapeln 6-9 juni och några klara av de totalt c:a 70 banden är: Mötley Crüe, Soundgarden, Lynyrd Skynyrd, Motörhead, Dimmu Borgir, Sebastian Bach, Gotthard, Gamma Ray, Blue Öyster Cult m.fl
www.swedenrock.com

28/4 Marduk
Support TBA

Sveriges absolut mest legendariska black metal band behöver knappast en presentation. Efter tjugo år som institution tillhör de världseliten inom genren. För första gången på tolv år står Marduk åter på en scen i hemstaden Norrköping. Att säga att detta är en grym bokning är ju ett understatement av råge. Snackas redan om en klassiker…
www.marduk.nu

Pre-Party: Metaltown
Den 15-16 juni är Metaltown tillbaka för sitt nionde år på rad. Skandinaviens hårdaste festival i metalhuvudstaden Göteborg. Från ett endagsevenemang med 4000 besökare 2004 har festivalen utvecklats till en tvådagars-festival som förra året invaderades av
25 000 metalälskare från hela världen.

Klara band inför sommaren är Slayer, Lamb of God, Marilyn Manson, Machine Head, Killswitch Engage, Within Temptation, Anthrax, Sabaton, Trivium, Vader, Devildriver och Skeletonwitch. Och mer ska det bli.

Vi ses i sommar!

www.metaltown.se

26/5 Raubtier
Support TBA

Den norrländska besten Raubtier har väl knappast undgått någon. De dök upp från till synes ingenstans med singeln ”Kamphund”, som slog ner som en bomb för att använda ett slitet…. Sen kom debut albumet ”Det Finns Bara Krig” och bandet spelade överallt och lite till. I höstas släpptes andra plattan ”Skriet från vildmarken” och med detta byggdes det vidare på den totala dominansen. Bandet genomförde i höstas en stor Sverigeturné och agerade också uppvärmare till Pain på vissa datum. Med denna spelning avslutar Raubtier vårens Last in Line-kvällar.
www.raubtier.se
http://www.youtube.com/watch?v=wB6Ydc9JI-4

Pre-Party: Getaway
Getaway Rock Festival är efter två år etablerat som en av Sveriges bästa och viktigaste rockfestivaler efter att ha vunnit publikens hjärtan med sitt hårda och spännande musikaliska koncept. Det unika Gasklocksområdet i Gävle gör att Getaway Rock Festival kan erbjuda bra, omfattande utbud med hög service och tillgänglighet. Den 5-7 juli är det dags för tredje året. Bokade hittills är Manowar, Nightwish, Ministry, Ghost, Amon Amarth, Anathema, Rosetta, Raubtier och HolyHell.
www.getawayrock.se

Förköp via www.skrikhult.se

1 comment for “Last In Line

Comments are closed.