MOI! Stockholm goes hard


Finsk hårdrock tar över Stockholmsnatten den 6 oktober, 2011

Några av de mest omtalade hårdrocksbanden från Finland; Poisonblack, The Man-Eating Tree och Blake, stiger upp på Nalen Klubben den 6 oktober. Kvällen presenteras av Skrikhult Production, som är ett av de ledande bokningsbolagen inom hårdrock i Sverige. Hårdrockskvällen är en del av MOI! Stockholm -festivalen, som hämtar den hetaste musiken från Finland till de främsta scenerna i Stockholm mellan 5-8 oktober. Poisonblacks (Hype Productions) grymma nya skiva ”Drive” producerades i Danmark av Tue Madssen (The Haunted, Sick Of It All) och den gick direkt in på den finska albumlistans tredje plats när den släpptes i våras. The Man-Eating Tree (Century Media Records) spelar atmosfärisk, finkänsligt och målande metallmusik.

Kvintetten som grundades 2009 består av medlemmar från grupper Sentenced, Embrazen och Fall O The Leaf. Helsinki heavyrock bandet Blake (Hype Productions) har fått mycket speltid i de finska radiostationerna och har öppnat för band som Motörhead och AC/DC. De är aktuella med sin nya skiva ”The Burden of Bloom” som kom ut i Sverige i maj. ”Den finska hårdrocksscenen har varit en av de främsta i världen i över 10 år. Det känns skönt att kunna vara med och presentera nästa generations finska band. Jag tycker de här tre har potentialen att växa till något stort”, säger promoter Olof Wikström från Skrihult Production.

MOI! Stockholm -festivalen bjuder på aktuell finsk musik, från pop till elektro och från världsmusik till hård rock. Festivalen består av individuella klubbar med sina egna musikaliska inriktningar, vars artistval görs av promotorer från Stockholm. Klubbkvällar ordnas på Debaser Slussen, Nalen, Stallet och Södra Teatern. Varje klubbkväll bildar sin egen musikaliska helhet, som presenteras av etablerade arrangörer som Fritz’s Corner, Mokoma och Skrikhult Production.

Festivalens bekräftade artister är Bendagram, Blake, Burning Hearts, Cats on Fire, Hannulelauri, Jaakko Eino Kalevi, Kap Kap, LCMDF, Lepistö & Lehti, Magenta Skycode, The Man-Eating Tree, Nightsatan, Poisonblack, Shine 2009, Siinai, Teeth och Tsuumi Sound System.

I samband med MOI! Stockholm -festivalen ordnas You Say Hej We Say Moi, en mötesplats för speciellt inbjudna gäster från svensk och finsk musikbransch.

Mer information:

www.moistockholm.se
www.poisonblack.com
www.blake.fi
www.themaneatingtree.com