FYRA BAND KLARA TILL 2018 ÅRS HÅRDROCKSFEST METALLSVENSKAN

Vi kan med stolthet presentera de första artisterna till Metallsvenskan!

SONATA ARCTICA

Vad vore en metalfestival utan lite Power metal? Sonata Arctica kommer med just detta – at its finest. Från de nordligaste finländska vidderna härstammar dessa herrar, som alltsedan 1999 har försett världen med sina bombastiska toner och dramatiska inramning. Missa inte detta på Metallsvenskan!

Bandets hemsida: http://www.sonataarctica.info/
Youtubelänk: https://www.youtube.com/watch?v=fzoGtRxo_JE

EXODUS

Thrashveteranerna i Exodus återvänder till Sverige och den trogna fanskaran här. Såsom varandes ett av banden som räknas till den traditionella Bay Area Thrashmetal-scenen så vet ni vad ni har att vänta. Förbered alltså kroppen på röj i moshpit och ett headbangande utan dess like.

Bandets hemsida: http://exodusattack.com/site/
Youtubelänk: https://www.youtube.com/watch?v=n3xC1I2rXHE

BULLET

Växjöbaserade Bullet levererar hård rock som en fet ångvält hög på adrenalin. Det är rock, det är dist, det är svett och ett djävelusiskt drag när denna kvintett intar scenen. Det har varit lite tyst kring bandet en tid, med medlemsbyten och annat, och kanske just därför är de extra taggade inför Metallsvenskans publik. Detta vill ni inte missa! Bandets hemsida: http://www.bulletrock.com/
Youtubelänk: https://www.youtube.com/watch?v=7AiyrG_x2Gk

THE KRISTET UTSEENDE

Vad har Pastor Fahlberg, Diablo Groggmeister Wiklund och Grudge Barthold gemensamt? Jo, det lirar alla med sina vänner i TKU! Detta punk/metalband uppstod i Hälsingland under 90-talet och har sedan dess levererat sköna låtar som exempelvis ”Pang på pungen i Portugal”, ”Under kemiska änglars vingar” och ”Sieg hallelujah”, bara för att nämna några. Need I say more? Metallsvenskans ”husband” återkommer alltså till festivalen för 7:e gången! Mäktigt!
Bandets hemsida: http://www.kristet.com/
Youtubelänk: https://www.youtube.com/watch?v=mAeqxwIIw6s

Fler band presenteras inom kort! Early Birdbiljetter finns nu att köpa till reducerat pris via tickster.

OM METALLSVENSKAN

2009 grundades Metallsvenskan i Örebro, som en hyllning till de två saker som betydde mycket för grundarna: fotboll och Metal. Utan inbördes rangordning. Tack vare mixen har festivalen blivit ett av de mest omtalade svenska tillställningarna i hårdrockskretsar, inte minst.

Under festivalen spelar inte bara hårdrockare på scen, utan även på fotbollsplanen i en rafflande turnering. Detta, i kombination med den närhet som uppnås mellan artister och fans, gör festivalen unik. Så pass att TV4-sporten varit på plats och gjort reportage för den egna kanalen.

Annat unikt är den egna hårdrockskorven som innmundigas med den tillika egna hårdrocks-alen.
Efter åtta lyckade år valde ledningen att ta ett Sabbathsår. Nu har krafterna samlats igen och därför kan vi nu stolt presentera Metallsvenskan vol. 2!

Nytt är att festivalen flyttar från Örebro till Norrköping, och från maj till juni.
Nu ser vi fram emot att ta nya tag med en galen fotbollsturnering och en stark line-up på scenerna.

Vi hälsar er alla varmt välkomna till Metallsvenskan 2018!