LB [LARS BYGDÉN] TILL NORRKÖPING

LB [Lars Bygdén] startade på andra halvan av 90-talet countryrock-bandet The Thousand Dollar Playboys och blev då centralgestalt inom alt-countryscenens framväxt i Sverige, när han presenterade genren för en helt ny publik inom indiescenen, där countrymusik tidigare närmast hade betraktats som en paria.

Han har efter bandets upplösning 2003 gett ut flera hyllade album varav de två senaste har kretsat kring hans frus bortgång i cancer. De har rönt stor uppmärksamhet och hyllats stort i både svensk och utländsk press.

Lars Bygdén är en fantastisk scenpersonlighet som bygger upp mörka stämningar, men i hans mörker finns ljuset alltid närvarande bl.a. genom hur han i intervjuer och mellansnack ofta med humor, självdistans och en befriande lätthet behandlar de tunga ämnena i hans texter.
Förvänta dig en annorlunda och stark konsertupplevelse som du garanterat kommer att lämna med ett leende på läpparna.

Citat om senaste albumet One Last Time for Love:

”Den som lämnas oberörd av detta har ett hjärta av sten.” 4/5 Håkan
Persson, Borås Tidning

”Lars Bygdéns sällsamma sorgeskildring ljuder av liv” 4/5, DN

”Det är sällan musik är så okonstlad, kraftfull och omfamnande på samma
gång” 5/6, Nöjesguiden

”…skapar något oväntat och vackert. Körerna lyfter sorgen och albumet
till konst” 4/5, Jan Gradvall, Dagens Industri

”Musiken är brännande vacker, texterna för fullständigt
orädda inför mörker, sorg, skuld och kärlek…En unik skiva”
Göteborgsposten 4/5

1:a på kritiker.se

Album of the week 8/10 plattentests.de