KSMB GER SIG UT PÅ TEATERTURNE MED SHOWEN ”EN SLEMMIG TORSK”

Det klassiska punkbandet KSMB vägrar att stå stilla och har nu gjort en musikalisk teaterföreställning om bandets uppgång och fall.

Efter 4 utsålda föreställningar av ”En Slemmig Torsk” i slutet av förra året så tar KSMB med sig föreställningen på turné runtom i landet. Historien om ett gäng tonåringar, som med en dröm och tre ackord blev ett av Sveriges populäraste band, är ett som ett modernt grekiskt drama på dubbel hastighet. Kärlek, uppror och gemenskap slutar med hat, brustna illusioner och svek.

Huvudpersonen i dramat heter Johnny och han skrev och sjöng låten ”En slemmig torsk”. Låten tog sig t o m in på svensktoppen och blev bandets absolut största framgång. Johnny Sylvan kom med i bandet som 16 åring med en brinnande vilja och entusiasm. Tyvärr visade det sig att han led av psykisk ohälsa och när han inte orkade med bandet längre och hoppade han av. De andra medlemmarna fortsatte som om inget hade hänt. Men Johnny försvinner inte bara från musikscenen, han försvinner från livet och trots hjälp från socialen och sjukvården ramlar han igenom samhällets skyddsnät.

Många år senare kommer verkligheten ikapp övriga medlemmar och KSMB’s sångare Michael Alonzo och Steppan Guiance bestämmer sig för att leta rätt på Johnny. Det blir starten till vad som blir föreställningen ”En slemmig torsk”. Hur det slutar får ni se i föreställningen som sträcker sig över 2,5 timme och är fylld med musik, skratt, gråt och olustiga känslor. En föreställning som bandet själva beskriver som ”en tragedi om brustna ideal och livslånga svek men också en förhoppning om försoning”. En bikt av och med dom skyldiga.

Historien bygger på hur unga grabbar är redo att förändra världen och viljan att förflytta berg och att aldrig bli som ”de där” genomsyrar de första åren. Dock föll gemenskapen isär i takt med att framgångarna kom och bandet blev alltmer fokuserade på sin karriär än att ta hand om varandra
Med föreställningen som baseras på 11 nyskrivna låtar och som framförs akustiskt i kombination med monologer, film och även dockor, levererar Skärholmens punklegender något som aldrig förr visats på en teaterscen. Detta ger en mix som borgar för en unik upplevelse I samband med turnén släpper skivbolaget Sound Pollution dubbelalbumet ”En Slemmig Torsk” som innehåller 11 nyskrivna låtar samt föreställningen i sin helhet.

KSMB bildades 1978 och blev tillsammans med Ebba Grön ett av de ledande banden i den allra första punkvågen.

Inga aktuella shower för tillfället.